Ne kadar farklı müzikler dinlersek dinleyelim, bütün dinlediğimiz kompozisyonlar lineer ve stereo yapıtlar. Teknoloji ‘nin baş döndürücü hızına ayak uydurduğumuz bu dönemde, hepimiz kafaları çekip 100 yıl sonra teknolojik olarak nerede olacağımızı tartışıyoruz, görmeye çalışıyoruz. Ancak müziğin yapısına bu denli el atan bir yaratıcılık, pek azımızın aklına gelmiştir – veya hiç gelmemiştir.
Anamorfik Kompozisyon konsepti, ingiliz sanatçı Tim Murray-Browne tarafından interaktif bir müzik dinleme projesi olarak geliştirilmiş. Kinect kamera ile göz ve hareketleri yakayalan Murray-Browne, şarkıları yüz-göz hareketleri ile dinleyebilmenize olanak tanıyor, hareketler ile müziğin içinde gezinirken, bir yandan başka bir öğeyi dinleme tecrübenize ekliyorsunuz – keşfetmek.
Anamorfik düzende bir müzik parçası elementlerine ayrılıyor, ve 3 boyutlu uzayda dagitiliyor, ve sadece hareketlerimiz ile bu parçalar ile etkileşime geçerek duyabiliyoruz, ve tüm parçaların dogru olarak duyuldugu ve kesiştigi noktayi, müziğimizi arıyoruz.
Proje tamamen dijital ve şu anki hali bir kompozisyona kıyasla hareket etkileşimli bir müzik aletini daha çok andırıyor çünkü siz hareket ettikçe parametreler oynuyor, arayışınızda müziği şekillendiriyorsunuz. Uygulaması deneysel seviyede olup tam vizyonu yansıtmasa da, müzik tecrübesi için inanılmaz yenilikçi bir çalışma olmuş.
Seyredelim.
Leave a Reply
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.